5 października 2018

Galerii Metro Kwidzyn z nowym najemcą

Metropolitan Investment S.A. sfinalizował umowę najmu powierzchni w Galerii Metro Kwidzyn z liderem branży obuwniczej – siecią CCC. Tym samym CCC przeniesie do nowej galerii swój jedyny w mieście salon.

Projekt Galerii Metro – największego obiektu handlowo-rozrywkowego w Kwidzynie zakłada realizację blisko 13 tys. mkw. powierzchni użytkowej (GLA), CCC zajmie powierzchnię ok. 1 tys. m². Za proces komercjalizacji obiektu Galeria Metro Kwidzyn odpowiada firma Mallson Polska oraz zespół komercjalizacji Metropolitan Investment.

– Cieszymy się, że jeden z największych i najbardziej znanych dystrybutorów obuwia w Polsce przeniesie swój salon obuwniczy do realizowanego przez nas obiektu. Wierzymy, że nowoczesna powierzchnia pozwoli Galerii Metro wyeksponować i wykorzystać w pełni potencjał oferty CCC – komentuje Piotr Kret, Manager Zespołu Komercjalizacji Metropolitan Investment S.A. – Umowę sfinalizowaliśmy na targach Shopping Center Forum 2018, które były dla nas owocne – podczas wydarzenia odbyliśmy także spotkania z takimi najemcami, jak: Empik, Euro RTV AGD,  Hebe, Jysk, Kakadu, Kaufland, KIK, Neonet, Martes Sport, Pepco czy Smyk. Część z nich jest już naszymi najemcami w innych obiektach Metro  – dodaje.

Wraz z komercjalizacją postępują także prace dotyczące rozpoczęcia budowy Galerii Metro Kwidzyn. Projekt jest obecnie na etapie uzyskania pozwolenia na budowę – przewidywany termin uzyskania zgody to przełom października i listopada 2018 roku. Otwarcie obiektu przewidziane jest na II kw. 2020 roku.

Kopiuj artykuł